het leven bevat geen instructies

Een dag in bed. Vergezeld door een altijd actieve laptop, een slapende kat, een boek waar ik nu al zo’n 3 maanden aan wil beginnen en een berg comfortfood. Productiviteit is ver te zoeken. Hoe later het wordt, hoe schuldiger ik me voel. Weer een dag verspild. Zo komt er toch niks terecht van mijn zo-goed-uitgedachte leventje?


Jaaaa weer zo’n gevalletje van, is dit goed voor het behoud van mijn sanity (treat yoself, right) of is dit pure laziness en zou ik me beter voelen na een dagje actief bezig zijn?

Nu zat ik te denken gisteren… Je kunt eigenlijk niks fout doen.
Natuurlijk zijn er de dingen die gewoon niet goed aanvoelen, doe die dus ook vooral niet. Maar stel, je hebt het gevoel dat je gefaald hebt. Dan heb ik goed nieuws voor je: je hebt niet gefaald. Er zijn geen instructies voor de manier waarop je leeft. Er is geen moeten.
Het gevoel dat je gefaald hebt komt zeer waarschijnlijk doordat je jezelf vergelijkt met anderen en met de behaalde successen van andere personen.

In principe hoef je alleen maar naar jezelf te kijken. En ik denk dat ons worrying brein er ook erg veel baat bij zal hebben. Baseer je gevoel op je eigen ervaringen, je eigen succesverhalen en je eigen terugslagen. Op die manier kun je voor je gevoel wel falen, als je jezelf bijv.  vergelijkt met de jij die je in het verleden was, maar je voelt je niet schuldig over dat anderen evt. productiever, succesvoller, etc. zouden zijn. Jij hoeft je immers alleen maar met jezelf bezig te houden. Het is zoveel beter om jezelf proberen te verbeteren, omdat je hebt gemerkt dat je iets aan jezelf niet fijn vindt, dan dat je je probeert te veranderen om zoveel mogelijk op anderen te lijken of om ‘beter’ te worden dan zij.
Dat was ‘m weer. Hierbij een reminder dat je niet moet vergeten te drinken!!! En niet vergeten dat jij jij bent en dat daar niks mis mee is. Het leven komt zonder instructies, dus leef je eigen leven.

Also, hier een aantal foto’s om je te verblijden op deze donkere donderdag.

bloem 4

bloem

bloem 6

bloem 7

 

love anne

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s